Architectenbureau Koorn bv BNA

Showroom Sam van Dalen te Opmeer

  • Showroom Sam van Dalen te Opmeer
  • Showroom Sam van Dalen te Opmeer
  • Showroom Sam van Dalen te Opmeer

Op het industrieterrein De Veken te Opmeer hebben wij ca. 950 m2 showroom en werkplaats gebouwd voor Alfa Romeo specialist Sam van Dalen. Het ontwerp kenmerkt zich door het gebruik van eerlijke materialen als onbehandeld red cedar hout, schone beton en aluminium.

De driehoekvormige bouwkavel is optimaal bebouwd waarbij in het ontwerp het “kop staart” principe is gehanteerd. Vanaf de nabij gelegen A.C. de Graafweg is de showroom markant aanwezig. De aluminium showroompuien zijn schuin naar buiten geplaatst en er is bewust gekozen voor een ruim dak overstek waardoor de doorkijkbaarheid aanzienlijk verbetert. De showroom bestaat deels uit 2 bouwlagen waarbij de verdieping tevens als showroom en kantoren wordt gebruikt. De bereikbaarheid van de verdieping voor de auto’s geschied middels een inpandige auto lift.
De toegepaste kleuren zijn hoofdzakelijk wit, grijs en antraciet-zwart.
Kortom een eigentijds pand voor een design automerk.

Bouwkundige kenmerken:
– monolithische begane grondvloer geheel voorzien van vloerverwarming.
– gevels van schoon beton i.c.m. stalen gevelbekleding.
– stalen daken met gebitumineerde dakbedekking.
– eigentijds ontworpen stalen trappen en balustrade.
– hellende vliesgevel puien in één overspanning.

Specificaties:

Opdrachtgever: Sam van Dalen Automobielen
Adres: De Veken 200c
Ontwerp: 2011
Oplevering: juni 2013
Hoofdaannemer: W.J. Bink Bouw b.v. – Broek op Langedijk
Oppervlakte: 950m2